Blenheim Close

Blenheim Close

Blenheim Close

A long back garden is transformed into a relaxed wildlife friendly garden complete with natural pond and designated wildflower planting pockets. A large curved patio joins a winding stone path down the garden, through planting beds, to a secluded garden pond. A stand of Silver Birch trees grow amongst light and airy wildflowers, with deck chairs nestled between them to enjoy the evening sun.

Stanbury Road

Stanbury Road

Stanbury Road

A new housing estate in Peckham, London consisting of four contemporary homes and a communal garden. Shade tolerant planting dominates this site’s planting plan, creating a link between the communal garden space and individual courtyard gardens for each of the properties. Climbing roses cover the boundary walls, whilst hardy shrubs and hedges flank the property paths. Spring bulbs, ferns, and flowering perennials weave through planting beds and multistem trees.

Predominantly white and yellow flowering ornamentals will lift and brighten the shady site.

This project is currently under construction.

Architect: Williams Griffiths Architects

Courtyard House

Courtyard House

Courtyard House

A contemporary house consisting of large glass walls and a mixture of wood shingle cladding and black timber cladding. Surrounded by large deciduous trees the shady family garden will feature a contemporary woodland scheme, using permeable paving, grey gravel, and floating steps, combined with ferns, spring bulbs, and topiary oblongs to reflect the lines of the building. The house is visually striking and unique, and as such the garden will complement this using subtle colours and minimal material options, allowing the house and landscape to coexist and interact without competing for attention.

Architect: Williams Griffiths Architects

Ask Us Anything

Please feel free to send us a message to get in touch, to know more, to show your support or to work with us!

We look forward to hearing from you.