Paddock Gate

Paddock Gate

Paddock Gate

A countryside garden nestled in the heart of the New Forest. A contemporary patio and pond, and formal planting beds juxtapose the naturalistic style planting and wildflower banks. Multistem Amelanchier trees add structure and interest throughout the seasons.
The Old Post Office

The Old Post Office

The Old Post Office

A small courtyard garden belonging to the old village post office was transformed from patchy lawn and sloped patio to a tiered garden of contained planting beds and dining area. A letter box style water feature was created to hark back to the history of the house and create a focal point at the end of the garden path, whilst up-cycling the Butler sink links to the rustic style of the garden. A light stone was used to open up the space and complement the red brick walls of the courtyard and house.

Woodlands

Woodlands

Woodlands

Situated in an area of Natural Beauty this striking house is nestled in the sloping landscape, with floor changes in the house following the level changes of the land itself. Reminiscent of a rock in a stream, the landscaping will flow around the house, surrounded by decking and pockets of naturalistic planting that will link with the surrounding meadow and woodland.

This project is currently under construction.

Architect: Williams Griffiths Architects

Pheasants

Pheasants

Pheasants

Winner of the RIBA South Awards 2018, this architecturally striking house has minimal planting beds, instead focusing on sweeping lawns and a large, shallow pond on approach to the property. This contemporary pond has distinctive concrete edges on three of it’s four sides, with the fourth side sloping from lawn to pond plants, acting as a haven for pond wildlife. Minimal landscaping and a reflective pond allows the house and its corten and concrete materials to take centre stage.

The second stage of landscaping, focusing on the larger grounds is due to commence in 2019.

The house is currently on the RIBA House of the Year Longlist 2018.

This project is currently under construction.

Architect: Williams Griffiths Architects

RIBA Award Winner

Ask Us Anything

Please feel free to send us a message to get in touch, to know more, to show your support or to work with us!

We look forward to hearing from you.